Berlin del 2 - tågluff

 
 
Dag två i Berlin var tanken att vi skulle hyra cyklar och på de besöka platser runt om i innerstaden. Dock så var alla cyklar uthyrda så vi fick ta U-bahn till alexander platz och gå där ifrån till platser runt omkring. Vi gick lite vilse ett tag och fick prata med hm, vad ska jag kalla honom, torn-kille. Vi hade hamnat nedanför ett utkikstorn som var placerat prick mellan östra berlin och västra berlin. Där alltså berlinmuren hade skillt sidorna åt. Han förklarade pekade och visade oss sedan vart vi hittade berlinmuren som i det här fallet inte bestod av någon graffiti eller någon målning på. 
 
 
men först hade vi faktiskt hamnat här. En minnesplats som tillängnas all judar som dog under andravärldskriget. Platsen består av 2711 pelare som är i olika höjd. Under marken finns ett underjordiskt museum som bla. har en lista på alla namn som man vet blev mördade. Tung stämning rådde kring platsen. Inga ord kan ju beskriva frustationen alla känner kring det fruktansvärda hemska hatet. 
 
 
bortset från minnesplatser och berlinmuren gick vi runt på gator och skyddade oss under tak när det regnade och skrattade när vi såg de här susa förbi kolla bild här 
 
 
Annars så åt vi frukostar som serverade ostbrickor eller gick och dansade på klubbar som berghain.
 
 
3 kommentarer
Lisa

Så härligt att läsa om tågluffen. Känns som en besöker staden igen. Himla fint!

Svar: <333333
Alexandra Andersson

ISA

men åh vad spännande att få "följa med" på er tågluff. Berran är ju en stad med sånt jävla utbud av allt :D

Svar: Ja helt otroligt bra stad! åh vad kul att du tycker det :D
Alexandra Andersson

Cornelis Sillanpää

Fett att tågluffa!

Svar: Är bland det bästa jag har gjort! :D
Alexandra Andersson