HEY 2013

 
 
Har skrattat, dansat,umgåts och ätit mig igenom jul och alla dagar där emellan och idag är det slut på 2012. Slut på ett år som gick som en fingerknäppning. Galet år. Det har varit ett sjukt bra år. Tack för det!
 
0 kommentarer

2012

Mars/April
Har varit ifrån Linnea och Moa en månad. Sa hej då och tog en buss i 12 timmar till Brisbane. Checkadee in på en farm och var så himla ensam. Fick prata engelska hela tiden. Träffade Maike från Tyskland och skrattade varje dag åt att bo så långt ifrån det sociala livet. Hade ingen teckning på mobilen. Levde ett renligt liv långt bort från festandet, människor och statslivet. Visste direkt att jag aldrig kommer bo långt i från en civilisation. Aldrig.
 
Pratade med jake om hur man dör av tristess på en farm och åkte in till brisbane på helgen för att se linnea och moa en sista gång skulle det visa sig. Andades igen, Gjorde planern med Maike att åka vidare efter tre veckor på farmen och bokade segling i withsunday och upptäcka fraiser island. 
 
Sa grattis till pappa som befann sig på andra sidan jorden och firade sin 50 års dag. Hade dödat för att umgås med lisa eller någon annan som visste allt om mig.
 
April/maj
Innnan jag hade min sista månad i australien bodde jag i en regnskog.Som var så jäkla rehab. Rehab från allt.Jag bodde med världens snällaste familj. Träffade Kyle som var vän till familjen  och gjorde allt som man bara vill göra när man har tillgång till aplesiner i trädgården, ett vattenfall i närheten, joggingspår eller en cykeltur till havet. Fick se dubbade män som hatar kvinnor (ja svenska veriasionen) och saknade sverige. 
 
Kom bort från kyle och mission Beach. Saknade en storstad att leva i och mötte upp Maike i Carins. Firade en svensk påsk med alla möjliga människor och lärde känna fyra svenskar. Badade och solade när the flood hade lagt sig och dansade och skrattade och badade med kläder. I två veckor. 
 
Var helt pank. åkte hem. ångrar ingenting. 
 
 

 
 
0 kommentarer

2012

 
Första januari
Jag kommer så länge jag klarar av att minnas att komma ihåg känslan som var när jag vaknade i en trång etta på gärdet brevid två damer som min nyårsafton hade firats med.Jag syftar inte på illamående,huvudvärk eller baksmälla. Inte alls. Utan lättnad. Att nästan kunna räkna ner dagarna på en hand till att åka till andra sidan jorden var ren jäkla frihet. Det hade blivit verklighet. Sagt upp sig från jobbet, packa väskan och resa till världens häftigaste land med en bra vän. FRIHET. Let´s go have som fun.

 
 
 
 
Januari/Februari
 
Så himla vilsen. så himla blek. Så himla förälskad. Levde livet i en fantasivärld. Fyllde mina jämna tjugo år och fick uppvaktelse av halva hostelet och så klart av alla nya bekanta. Av Moa och Linnea fick jag presenter, en flaska mousserat vin, medicin mot urinvägsinfektion och en tårta.  Upptäckte hur långt borta man kan vara från ett så kallat "svensson hem" och skaffade nya vänner, nya vänner och ännu mer nya vänner. Badade i ett hav med hajar. Linnea och jag bråkade på sms. Vi fick jobb på vårat Café på vårat hostel. Var för mycket på pubbar och tog alltid en promenad till darlingharbour för det är världens finaste plats. Åt nudlar måndag till fredag och la till pesto som lyx.
 
 
 
 

 
Februari/Mars

Linnea fyllde tjugo år strax efter att mitt kalas var slut och vi firar allt som går att fira. Namnsdag, varit ute och delat ut cv, pratat med en snygging, fått nya kompisar. Jag hade fått jobb som servitris på en pizzeria och strax där efter fick vi sparken från vårat tidigare Caféjobb Fick beröm av en tolvårig kille som tyckte jag gjorde ett bra jobb. Hatade att det var så svårt att formulera sig på engelska och att alla kom från England, Canada eller Tyskland. Älskade Hyde park och Cat. Fick fortfarande telefonsamtal från Sverige.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer