butternut tacos!

Igår bjöd jag hem gäster för att testa på att göra butternut tacos. Javet låter jätte knäppt men, holy heaven vad gott det var. Älskar internet och bloggar som hjälper en att utöka matinspiraionen så himla mycket. 
bladsallad/spenatsallad, butternut, lime, avokado, granatäpple. chili, fetaost, turiskyoghurt, koriander. Gott gott!
 
Börja med att hacka butter nut i tärnor (krymper supermycket i stekpannan) den är väldigt hård så att hacka hela pumpan tog mig ca 20 minuter. Sedan i stekpannan och låt det ligga där på svagvärme tills allt blir mjukt. Krydda med cayennepeppar och paprikakrydda. 
 
 
Dags att göra lite röror. Ena röran blir en klassisk guccamole.Avokado, lime, chili, två vitlökskryddor och turkiskyoghurt. Den andra var med granatäpple, fetaost och turkiskyoghurt. 
 
 
 
 
med allt hackande och röror som ska blandas ihop tar det sin lilla tid att laga måltiden. Om man jämför med vanlig tacos som består av kött/quornfärs som ska stekas upp snabbt samt lite grönsaker som ska hackas tog det här dubbelt så långtid att göra. MEN så värt det!
 
ALLTSÅ det var så gott! koriander, lime,chili och avokadoröran och granatäppelröran gjorde så att det blev en härlig syrlig smak och så pumpan tillsatte sötman.  Alltihopa tillsammans blev så bra. 
 
 
Translate: I made butter nut tacos last night. It was pretty damn delicious. 



 
 
0 kommentarer