PRAG DEL 1 - Tågluff

Efter en natt i Köpenhamn var det dags för tåg vidare mot → hamburg → Berlin → Prag.

Vi anlände sent på måndagskvällen och checkade in, lämnade väskan och sprang ut för att leta mat en timme innan midnatt. Från och med här började tidsuppfattningen och dagar att smälta samman. Inget tidsperspektiv kan vara bland det bästa som finns ibland.  
 
 
På tisdagen vaknade vi något utvilade efter tågresan dagen innan och en lång första kväll i Prag. Vi var ute till sent då vi letade efter ett ställe som serverade mat och påvägen hem tilbaka till hostelet blev det ett stopp på en lokalpub där tjeckisk öl serverades.
 
Lisa testade hostelfrukosten och jag låg kvar i sängen så länge som det var tillåtet. Sedan lite fix för att gå ut och börja sightseeing i Prag. 
 
 
Vädret svängde som funk! Det var sol, regn, blåst varannan sekund så det näst första köpet var ett varsit paraply. Tyvärr så fortsatte nästan hela resan med regn men, vad gör det om 100 år! 
 
 
När solen tittade fram var jag snabb som blixten och kunde aldrig sluta att ta bilder på Prags otroliga fina byggnader. Kolla lixom!
 
 
Den här kontrasten är så  rolig tycker jag.  Kyrkor och byggnader från medeltiden och så tjugohundratalets teknologi, segway. 
 
 
Vi gick på kullerstenar, spårvagnar prydde alla gator med gul och roströd färg, kyrkklockor som slog varje timme och vi hade utsikt över karlbron och vattnet. 
 
 
Translation: One night in Copenhagen and then off we go to Prag by train. We went through some places in Germany and then finally late in the evening we arrived in Prag. This place is loveable. The oldtown, all the buldings and the river Moldau. Pictures from the first day. 
0 kommentarer