Flickvännen - senast utlästa bok!

 
Jag är somsagt med i en bokklubb som ses ca en gång i månaden för att diskutera och dricka café kaffe. Den här gången var det flickvännen, som skulle läsas, vilket var min önskning för den här gången.  
 
 
 
 
boken utspelar sig i ett hus någonstans i Sverige där huvudpersonen Karin blir lämnad av sin kriminella pojkvän john med en mobiltelefon och ett "vi ses snart". 
 
 
 
Karin är själv med Johns vakthund big och försvinner iväg om dagarna med tankar om läkargrannen Thomas men, tankar om varför Karin behöver John och John behöver Karin dyker upp och är det som väger upp all väntan på att få höra mobilen ringa.  
 
boken är väldigt lättläst med ett klartspråk och inga detaljerande beskrivningar som gör att boken romatiseras på något sätt.
texten är avskalad och gör att man blad efter blad känner spänningen kring att simkortstelefonen ska ringa. 
 
 
 
delvis så känns boken väldigt väldigt depprimerande och tung då Karin målar upp sitt liv som att hon är sin egen gissla i sitt egna liv. En måste ibland stanna upp och titta upp och lägga ifrån sig boken för att man ibland rycks med i Karins liv och i vissta stunder känns det som en själv sitter i köket och stirra på mobilen som ligger på den rostfria köksbänken och ska ge ifrån sig ett ljud. 
 
Att misslyckas och skam återkommer i boken då Karin aldrig vill för sitt liv lämna John för att familj och gamla vänner ska få bevisat att de hade rätt. Att vara tillsammans med en kriminell fugerar helt enkelt inte. 
 
Karolina Ramqvist har skrivit boken och har i år kommit ut med den vita staden som är bok nummer två om Karin och John. Kommer garanterar att läsa nästa bok men, om ett litet tag då sinnesstämmningen blev så himla djup och depp ibland under läsningen. 
 
 
0 kommentarer